Ultimele postări

FAVI.ro: tomnatic&cozy

By 9/25/2019 09:59:00 a.m. ,

  Obișnuiam să îmi încep compunerile școlărești despre toamnă cu o descriere pompoasă a „peisajului autumnal”, nuanțat în galben, ruginiu și arămiu, cu toate că nu am fost niciodată o împătimită a frigului (autumnal și el, desigur, căci ăsta era cuvântul-cheie). Am preferat dintotdeauna să privesc toamna de dincolo de fereastră, din camera unde mă bucuram de o carte bună și de o ciocolată caldă, în timp ce mă ascundeam în pătura pufoasă.
  Lucrurile nu s-au schimbat; e drept, mă ocup încă de compuneri (dar norocul este că elevii mei sunt mai inventivi de-atât) și, deși iubesc toamna, prefer să mă bucur de ea din casă, unde am grijă să îmi pregătesc întotdeauna un loc cozy. Inspirația rodește si ea. Nu sunt vreun mare designer, dar am ajutoare de nădejde: Pinterest, Instagram și, pentru a pune planul în aplicare, FAVI.ro. Atât site-ul, cât și pagina lor de Instagram e un bun punct de pornire pentru orice redecorare.
   Rețeta de anul acesta cuprinde ingredientele esențiale: confort, căldură și relaxare pentru acele puține zile libere de toamnă de care mă mai bucur. Odată cu toamna, în casa mea răsar lumânările parfumate: măr, scorțișoară, vanilie, arome pe care le asociez cu frigul. Sub tot felul de forme, cu arome dintre cele mai „tomnatice”, lumânările parfumate se îngrămădesc pe FAVI. Favorita mea, ca în fiecare an, rămâne cea de sezon, de la Yankee Candle.

  Sigur că nu pot lipsi păturile pufoase și pernele decorative; dacă am reușit să mă opresc asupra unei singure pături, la capitolul perne m-am rătăcit (o nouă pasiune se ivește?). Fie că optați pentru un model clasic, mai elegant, fie că vreți perne simpatice, precum cea de mai jos, un lucru e cert: nimic nu e suficient de cozy fără un maldăr de perne.





  Pentru diminețile răcoroase, în care vreau să mai amân puțin confruntarea cu toamna, m-am gândit să îmi cumpăr o tavă pentru micul dejun. O vedeam mereu prin filme, pe când eram copil, și îmi doream una, dar mâncatul în pat nu era un obicei prea agreat de familia mea (nici măcar cu o tavă specială, deh!). Am ales un model potrivit pentru un cititor:

  
    În timp ce căutam idei de decorațiuni, am dat peste secțiunea dedicată fotoliilor și balansoarelor. Dacă data trecută am investit într-un fotoliu colorat și pufos, de această dată am ales un balansoar (în tonul melancolic al anotimpului, nu?). Deja visez la serile reci de octombrie, în care să mă odihnesc, după o zi plină, în balansoar, alături de Hesse sau Tolstoi și de o cană generoasă de ciocolată caldă cu bezele.
    

    Pentru colțul meu cozy, m-am gândit că nu ar strica să adaug și un tablou. Nu de familie. Nici vreun portret al pisicii. Un tablou modern, de toamnă, în ton cu timpurile. Multe modele mi-au atras atenția, dar cel de mai jos m-a cucerit (oare de ce?):
    „I-auzi cum mai plouă,/ Ce melancolie!”, vorba lui Bacovia. Un suport pentru umbrele nu strică nimănui în astfel de vremuri și, dacă e și în formă de pisică, cu atât mai bine: tabloul e complet.


  Gata! Am pregătit totul pentru ca toamna să se instaleze; rămâne doar să strângem lecturi bune (revin curând cu recomandări tomnatice), în compania cărora să ne bucurăm de ea, cuibăriți în colțul cozy decorat cu ajutorul FAVI.ro.

S-ar putea să îți placă și:

3 comentarii